Werkplekonderzoek

Een werkplek kan gezondheidsrisico’s met zich meebrengen. Dit kan de inzetbaarheid van een medewerker beïnvloeden. Zonder structurele aandacht voor een goede werkplek, -inhoud en -organisatie loopt uw organisatie kans op een hoogziekteverzuim. Met een werkplekonderzoek kunt u eventuele klachten en verzuim bij uw medewerkers terugdringen en voorkomen.

Hoe kan een werkplekonderzoek helpen?

Met een werkplekonderzoek worden de risico’s in kaart gebracht. Een deskundig professional (bijv. een arbeidshygiënist, ergonoom of bedrijfsfysiotherapeut) komt langs om o.a. de werkplekinrichting, werkorganisatie, hulpmiddelen en werkwijze te beoordelen. Vervolgens wordt er gekeken naar de mogelijkheden om de lichamelijke arbeidsbelasting van uw medewerkers te verminderen.

Een werkplek kan gezondheidsrisico’s met zich meebrengen. Dit kan de inzetbaarheid van een medewerker beïnvloeden. Zonder structurele aandacht voor een goede werkplek, -inhoud en -organisatie loopt uw organisatie kans op een hoog ziekteverzuim. Met een werkplekonderzoek kunt u eventuele klachten en verzuim bij uw medewerkers terugdringen en voorkomen. 

Werkplekonderzoek

Zijn alle werkplekken geschikt voor onderzoek? Ja. Of het nu om kantoor, transport of productie gaat, een werkplekonderzoek kan op iedere werkplek worden uitgevoerd. Afhankelijk van de omgeving en situatie selecteren wij een passende, deskundige professional. Vanuit onze ervaring met uw organisatie kan deze professional gericht advies met concrete tips geven om de werkplek optimaal in te richten. Het doel: een prettigere en veiligere werkomgeving voor de medewerker(s).

Interesse, vragen en/of opmerkingen?

Neem vrijblijvend contact met ons op.