Werkplekonderzoek

Een werkplek kan gezondheidsrisico’s met zich meebrengen. Dit kan de inzetbaarheid van een medewerker beïnvloeden. Zonder structurele aandacht voor een goede werkplek, -inhoud en -organisatie loopt uw organisatie kans op een hoogziekteverzuim. Met een werkplekonderzoek kunt u eventuele klachten en verzuim bij uw medewerkers terugdringen en voorkomen.

Als gevolg van de Coronacrisis werken er veel mensen vanuit huis. Een situatie die veelal niet zorgvuldig is voorbereid én die daarmee ook vaak sterk is geïmproviseerd. Bewonderingswaardig om te zien hoe iedereen zich snel aan weet te passen maar hoe kunnen we er voor zorgen dat iemand zo optimaal mogelijk vanuit huis kan werken? Denk daarbij niet alleen aan het faciliteren door middel van bijvoorbeeld hardware (e.g. laptop) en software (e.g. Microsoft Teams) maar ook aan een stuk advies ten aanzien van werkhouding, beweging, enz. Om uw medewerkers in staat te stellen binnen de mogelijkheden optimaal thuis te werken bieden wij een preventief E-thuiswerkplekonderzoek aan. 

Inhoud

Met een werkplekonderzoek worden de risico’s in kaart gebracht. Onze professional zal de werkplekinrichting, werkorganisatie, hulpmiddelen en werkwijze beoordelen. Vervolgens wordt er gekeken naar de mogelijkheden om de lichamelijke arbeidsbelasting van uw medewerkers te verminderen. Tijdens het gesprek komt aan bod:

  • Werkplek (analyse omgeving, omstandigheden, enz.)
  • Werkhouding (instelling bureaustoel, bureau, enz.)
  • Dagritme (bewegen, ontspanning, enz.)

De medewerker krijgt direct advies, tips & tricks. Na afronding van het onderzoek krijgt werknemer nog een rapportage toegestuurd.

Een werkplekonderzoek wordt primair op de werklocatie uitgevoerd.

  • 1-4 uur
  • Op werkpleklocatie

Een thuiswerkplekonderzoek wordt virtueel uitgevoerd.

  • 1 uur
  • Videogesprek welke eenvoudig middels een smartphone, tablet of laptop tot stand komt.

Voor wie is een werkplekonderzoek?

Of het nu om kantoor, transport of productie gaat, een werkplekonderzoek kan op iedere werkplek worden uitgevoerd. Afhankelijk van de omgeving en situatie selecteren wij een passende, deskundige professional. Vanuit onze ervaring met uw organisatie kan deze professional gericht advies met concrete tips geven om de werkplek optimaal in te richten. Het doel: een prettigere en veiligere werkomgeving voor de medewerker(s).

Wat zijn de voordelen?

Een werkplek kan gezondheidsrisico’s met zich meebrengen. Dit kan de inzetbaarheid van een medewerker beïnvloeden. Zonder structurele aandacht voor een goede werkplek, -inhoud en -organisatie loopt uw organisatie kans op een hoog ziekteverzuim. Met een werkplekonderzoek kunt u eventuele klachten en verzuim bij uw medewerkers terugdringen en voorkomen. 

Over de professional

Afhankelijk van de werkplek kan het werkplekonderzoek worden uitgevoerd door een arbeidshygiënist, ergonoom of bedrijfsfysiotherapeut. 

Interesse, vragen en/of opmerkingen?

Wij helpen u graag vragen te beantwoorden en/of mogelijkheden door te spreken. Neem vrijblijvend contact met ons op of laat hieronder je bericht achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op. 

Gerelateerd aanbod

Hieronder ziet een u paar suggesties van gerelateerd aanbod. Voor ons volledige aanbod, klik hier

Verzuimbegeleiding

Het terugdringen en beheersen van verzuim én het vitaal en (duurzaam) inzetbaar houden van werknemers vragen continu om aandacht. Als gecertificeerde arbodienst ondersteunen wij u graag.

Read More »

Lekker bewegen break

Een ‘Lekker bewegen’ break is bedoeld om tijdens een (thuis)werkdag toch wat beweging en interactie te hebben: een korte break (30-45 minuten) welke LIVE wordt verzorgd door een trainer. Het is voor iedereen toegankelijk, er is geen ervaring voor nodig en uiteraard op vrijwillige basis.

Read More »