Vertrouwenspersoon

Iedereen heeft recht op een veilige, integere werkplek. Logisch denkt u. Om dit kracht bij te zetten is er in de wet bepaald dat u als werkgever verplicht bent uw medewerkers te beschermen tegen psychosociale arbeidsbelasting (PSA). Bovendien dient u op dit gebied beleid op te stellen én uit te voeren. Als uw partner op het gebied van veiligheid helpen wij u hier graag bij; bijvoorbeeld door het aanstellen van een externe vertrouwenspersoon.

Ongewenst gedrag

Een medewerker kan geconfronteerd worden met ongewenst gedrag. Voorbeelden hiervan zijn seksuele intimidatie, geweld, pesten en discriminatie. Dergelijk gedrag kan grote impact hebben op de getroffen medewerker. Daarom is het prettig als de medewerker in dergelijke gevallen kan aankloppen bij een vertrouwenspersoon. Als werkgever kunt u via ons een extern vertrouwenspersoon aanstellen.

Een luisterend oor

Onze VPO/VPI gecertificeerde vertrouwenspersoon biedt een luisterend oor en geeft onafhankelijk advies. Zij heeft ruimschoots ervaring binnen diverse organisaties en heeft een geaccrediteerde opleiding gevolgd. Samen met de betreffende medewerker gaat de vertrouwenspersoon op zoek naar oplossingen, zodat de medewerker zich (weer) prettig kan voelen op het werk.

Interesse, vragen en/of opmerkingen?

Neem vrijblijvend contact met ons op.