Vergroot je veerkracht in tijden van stress

Met stress is niets mis. We hebben het nodig om in actie te komen en resultaten te boeken. Echter wanneer stress te lang voortduurt sloopt het ons lichaam, fysiek en mentaal. Ook hier geldt: Voorkomen is beter dan genezen.

De coronacrisis en de bijkomende maatregelen heeft een enorme impact op mensen. In sommige beroepsgroepen is de druk via de vraag naar en verantwoordelijkheden op hun werk toegenomen, in andere beroepsgroepen is druk toegenomen door angst en onzekerheid of spanning toegenomen door beperkte afwisseling en ontspanningsmogelijkheden. Bij vrijwel iedereen wordt extra beroep gedaan op veerkracht. En hoe sterk die is, verschilt per persoon, met risico’s voor de (mentale) gezondheid en zelfs uitval.

Hoe zorg je dat je medewerkers vitaal en veerkrachtig blijven? Regelmatig pauzeren en ontspannen, voldoende lichaamsbeweging, gezonde voeding en voldoende slaap zijn de basis-ingrediënten. Maar wat als iemand merkt dat hij of zij steeds meer piekert, slechter in- of doorslaapt, gespannen spieren heeft, prikkelbaar is, sneller emotioneel is of degene zich steeds minder goed kan concentreren? En wat als je ziet dat een collega steeds harder werkt maar eigenlijk steeds minder productief blijkt te zijn? Het is belangrijk deze signalen serieus te nemen en je zorgen te delen. 

Inhoud

In deze learning laten we zien hoe het proces van langdurige stress er uit ziet en hoe dit leidt tot een neurohormonale ontregeling. Aan de hand van de wetenschappelijk onderbouwde en effectief bewezen CSR®-methode nemen we deelnemers mee in de goede en slechte kanten van stress. In de kennissessie gaan we in op de symptomen (fysiek, mentaal, cognitief & gedrag). Op deze manier leert men de signalen herkennen bij zichzelf en bij mensen in hun naaste omgeving. In de sessie komt o.a. aan bod:

 • Leefstijl;
 • Werkstijl;
 • Stressgevoeligheid;
 • Slaap;
 • Voeding.

Men krijgt inzicht in persoonlijke kenmerken en/of gewoonten die stress-verhogend zijn, zonder dat men het wellicht zelf beseft.

Langdurige stress is niet op te lossen met een pil maar wel met een bewuste levens- en werkstijl. We laten zien wat de do’s en don’ts zijn en laten deelnemers ervaren wat een eenvoudige oefening voor helende werking heeft op lichaam en geest.

Deze learning wordt primair als masterclass worden aangeboden. 

 • Presentatie en Q&A 
 • Duur: 60-90 minuten
 • Klassikaal: 6-35 personen: 1 facilitator
 • Virtueel: onbeperkt: 2 facilitators

Deze learning kan ook als workshop worden aangeboden. 

 • Presentatie, oefeningen en Q&A
 • Duur: min. 90 minuten – max. dagdeel
 • Klassikaal: 6-35 personen: 1 facilitator
 • Virtueel: onbeperkt: 2 facilitators

Doelgroep

De learning kan worden aangeboden in kleine alsook grotere groepen. Voor een samenwerkend team of een bredere groep belangstellenden in één of meerdere organisatie(s). 

Wat zijn de voordelen?

Door preventief inzicht te geven en medewerkers bewust te maken van de signalen en de risico’s, verklein je de kans op verzuim en vergroot je de kans op structurele verbetering.  

Over de professional

De learning wordt gegeven door een professional met een specialisme op vitaliteit, stress en veerkracht. 

Interesse, vragen en/of opmerkingen?

Wij helpen u graag vragen te beantwoorden en/of mogelijkheden door te spreken. Neem vrijblijvend contact met ons op of laat hieronder je bericht achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op. 

Gerelateerd aanbod

Hieronder ziet een u paar suggesties van gerelateerd aanbod. Voor ons volledige aanbod, klik hier

Stresscoaching en -begeleiding

Een stress-coach kan medewerkers helpen om stress te leren herkennen en ermee om te gaan. We helpen door middel van inzicht, vaardigheden en tools om om te kunnen gaan met verantwoordelijkheden en belasting, gebalanceerd met veerkracht, herstel en ontspanning.

Read More »

Workshop: Energiemanagement

Om te kunnen presteren moet je weten hoe en wanneer optimaal met je energie om te gaan. In deze training leer je je energiedrijvers en -vreters herkennen en hoe ermee om te gaan.

Read More »