In de overgang

Veel werkende vrouwen, bijna twee miljoen, bevinden zich in de overgangsfase, waarvan meer dan 80% meldt overgangsklachten te ervaren. Deze klachten kunnen aanzienlijke invloed hebben op het werkvermogen. Ondanks dit feit is er nog steeds weinig bewustzijn rondom deze levensfase, en velen associëren de symptomen met een burn-out of depressie. Ongeveer een derde van de werkende vrouwen tussen 40-60 jaar meldt regelmatig verzuim in het arbeidsproces als gevolg van overgangsklachten. Gelukkig groeit het bewustzijn bij werkgevers, en wij kunnen workshops en individuele coaching aanbieden om kennis te vergroten en praktische handvatten te bieden voor een vitaal doorlopen van deze fase, die tot 15 jaar kan duren.

Inhoud
Een interactieve presentatie over de overgang gaat over de hormoonveranderingen op mentaal, emotioneel en fysiek gebied tijdens de levensfase van 40 tot 60 jaar bij vrouwen en de invloed hiervan op de werkvloer en in de thuissituatie. Desgewenst maken we een uitstapje naar de andropauze bij mannen.

Uitleg over het fenomeen overgang, wat dit betekent op mentaal, emotioneel en fysiek gebied én wat je daar zelf aan kunt doen. Tips over aanpak en vermindering van opvliegers, beter slapen, stressvermindering en gespreksvoering met leidinggevenden. Leidinggevenden krijgen inzicht in de problematiek en desgewenst krijgen zij tips over gespreksvoering, oplossingen vanuit de medewerker(s) en oplossingen vanuit de organisatie.

Wat o.a. aan bod komt is:

  • Wat houdt de overgang in?
  • Wat gebeurt er in het lichaam?
  • Waarom is het belangrijk dat er nu aandacht voor is?
  • Wat kun je er aan doen?

Interesse
Neem vrijblijvend contact met ons op.