Verzuimbegeleiding

Wanneer er sprake is van verzuim in uw organisatie is dat natuurlijk erg vervelend en wilt u het zo goed mogelijk oplossen. Samen met u werken we aan de gezondheid van uw medewerkers. U kun van ons persoonlijke en deskundige verzuimbegeleiding met vaste aanspreekpunten verwachten.

Hoe kunnen wij als arbodienst u helpen met uw verzuim?

Een vast team van professionals wordt aan uw organisatie gekoppeld. Wij bij BakxWagenaar hebben verschillende professionals die klaar staan om u te helpen: een bedrijfsarts, casemanager of verzuimadministratie. onze professionals werken altijd volgens onze kernwaarden: betrouwbaar, deskundig en betrokken. Concreet betekent dit dat wij afspraken nakomen, dat onze professionals geregistreerd en ervaren zijn en dat de communicatie via korte lijnen verloopt.

Tijdens de verzuimbegeleiding zijn er twee keuzes die u kunt maken.

  • Eigen regie houden
    Om uw eigen regie te behouden kunt u op basis van maatwerk de samenwerking met ons inrichten. Dan volgt u uw eigen verzuimbeleid en -protocol (Eigen Regie) en schakelt u ons in ter ondersteuning en advisering, waar en wanneer gewenst. Uiteraard vormt actuele wet- en regelgeving de basis voor deze samenwerking. 
  • Regie uit handen geven
    Daarnaast kunt u ervoor kiezen om het grootste deel van de verzuimbegeleiding uit handen te geven. U wordt in dat geval door ons maximaal ondersteund; wij zorgen samen met u voor waterdichte UWV-dossiers en zijn goed én snel beschikbaar om verzuim te voorkomen en op te lossen. De keuze is aan u. Hoe dan ook, in beide gevallen staat er een team van professionals voor u klaar.

Meer dan sec verzuimbegeleiding: een partner in werken aan gezondheid

Bij BakxWagenaar leven wij niet alleen vanuit de waan van de dag. Wij kijken naar uw identiteit en uw doelstelling binnen de organisatie, hierbij nemen wij ook uw uitdagingen mee. Met het team van professionals gaan wij vanuit onze kennis en ervaringen, evalueren en vanuit daar op zoek naar successen in het werken aan gezondheid. Wij vinden het belangrijk dat we voor uw persoonlijke situatie een passende oplossing vinden.

Interesse, vragen en/of opmerkingen?

Wij helpen u graag vragen te beantwoorden en/of mogelijkheden door te spreken. Neem vrijblijvend contact met ons op of laat hieronder je bericht achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op. 

Gerelateerd aanbod

Hieronder ziet een u paar suggesties van gerelateerd aanbod. 

Case management

Onze professional behoudt voor u het overzicht van de verzuim(proces)stappen in het eerste en tweede ziektejaar. Hij/zij denkt actief mee, inventariseert casuïstiek, geeft vorm aan re-integratie en maakt de inschatting wanneer inzet van de bedrijfsarts benodigd is.

Read More »

Preventief Medisch Onderzoek (PMO)

Het PMO is een medisch onderzoek met als doel de gezondheid van uw medewerkers in kaart te brengen en eventuele arbeids- en gezondheidsrisico’s te voorkomen of te beperken. Onderwerpen zoals arbeidsomstandigheden, leefstijl, werkdruk en fysiek belasting komen aan bod.

Read More »

Verzuim, preventie & vitaliteit

Wanneer je te maken krijgt met verzuim – dat kan zijn zelf of in je team – start het verzuimproces. Dit proces is complex, potentieel lang, en er zijn vaak veel verschillende mensen mee gemoeid. Dat kan overweldigend zijn en er kunnen stappen gemist worden, met risico’s als gemiste re-integratiemogelijkheden en boetes. In deze training helpen we het proces te begrijpen en positief te beïnvloeden.

Read More »