Onze geschiedenis

De oprichters – dr. Bart Bakx en dr. Pim Wagenaar – ontmoeten elkaar in 1998 toen zij werkzaam waren als bedrijfsarts voor dezelfde werkgever. Beiden hadden ondernemerslust en overwogen om zelfstandig te gaan werken. Enerzijds om sturing op (uitbreiding van) bedrijfsgezondheidszorg te doen vanuit deskundige indicatie en niet vanuit commerciële doelstellingen, een waarde die BakxWagenaar nog altijd hanteert. Anderzijds vanwege persoonlijke belang en noodzaak voor meer flexibiliteit in het managen van de agenda. Respect voor het individu, als zijnde meer dan medewerker, weegt ook nog altijd zwaar. Inzet voor duurzame inzetbaarheid en vitaliteit zijn dan ook onderdeel van ons werkgeverschap.

In 2000 besluiten Bart (rechts op de afbeelding) en Pim (links op de afbeelding) om ontslag te nemen en zijn een soort maatschap begonnen van waaruit zij zelfstandig werken voor eigen klanten. Andere diensten en werkzaamheden werden aangeboden via partners. Toen de vraag groeide en versterking nodig was, werd de BV opgericht in 2001. 

Sinds de oprichting van Bakx & Wagenaar B.V., handelsnaam BakxWagenaar, is het aantal mensen dat voor ons werkzaam was gaan groeien. Dat begon met bedrijfsartsen en later ook meer. In 2008 begon de eerste medewerker zonder medische achtergrond op de backoffice en ook dit breidde later uit. In 2011 werd Wouter Wagenaar (zn) gevraagd om met zijn bedrijfskundige achtergrond het bedrijf verder vorm te geven en te sturen.

In 2012 verminderde één van de oprichters – Bart – zijn werkzaamheden en daarmee ontstond ook een vernieuwing van eigenaarschap van BakxWagenaar. Stijn Croonen, René van Gelder en Wouter (Wagenaar) worden naast Pim (Wagenaar) mede-eigenaar. 

2021 Jubileum: BakxWagenaar bestaat 20 jaar!

Trots zijn we op onze geschiedenis en alles wat we in de 20 jaar van ons bestaan hebben kunnen en mogen realiseren. Om hier bij stil te staan is een magazine gemaakt. Klik op het magazine icoontje om onze jubileum uitgave in te zien en te lezen.

Op naar de toekomst!

Benieuwd naar hoe het verder gaat? Lees hier over ons werk en onze ambitie