Overzicht masterclasses, workshops & trainingen

Sommige learnings worden in meerdere vormen aangeboden. Het verschil wordt dan op de pagina nog specifiek benoemt. Over het algemeen houden wij de volgende split aan:

Masterclass

Een masterclass is een learning waarbij een deskundige een onderwerp presenteert en eventuele vragen beantwoordt. Hierbij wordt voornamelijk kennis overgedragen.

Workshop

Een workshop is een learning waarbij een deskundige een onderwerp presenteert, eenvoudige (interactieve) oefeningen worden gedaan en eventuele vragen beantwoordt. Hierbij wordt voornamelijk kennis overgedragen, maar ook de eerste prikkels voor vaardighedenontwikkeling gegeven.

Training

Een training is een learning waarbij de nodige kennis wordt gedeeld, en daarnaast (praktische) oefeningen worden gegeven ten behoeve van vaardighedenontwikkeling.

Als vrouw in topvorm

Vrouwen hebben een andere fysiologie dan mannen die significante impact op hun prestatievermogen en inzetbaarheid heeft. In deze training leggen we de verbanden uit en gaan we in op manieren om invloed hierop uit te oefenen.

Lees meer
Bepaal je eigen koers

Merk je dat jouw team meer richting nodig heeft? Of mag de commitment verhoogd worden? Of zou je graag de persoonlijke invloed van je medewerkers willen verhogen? Dan is dit een mooie sessie!

Lees meer
Cursus preventiemedewerker

De eendaagse cursus Preventiemedewerker heeft als doel kennis en inzicht te verstrekken in de taken, verantwoordelijkheden en bevoegdheden van de preventiemedewerker.

Lees meer
Energie tanken als een topsporter

Deze masterclass is voor juist diegene die zichzelf wel eens energieker hebben gevoeld. Voor als je naar jezelf kijkt in de spiegel en toch wel ziet dat je de 30 bent gepasseerd. Je ziet het niet alleen, zo voelt het ook.

Lees meer
Energiemanagement

Om te kunnen presteren moet je weten hoe en wanneer optimaal met je energie om te gaan. In deze training leer je je energiedrijvers en -vreters herkennen en hoe ermee om te gaan.

Lees meer
Gezond slapen

Kennis van slaap op welzijn kan helpen problemen op te lossen en/of te voorkomen. Tijdens de workshop wordt u meegenomen in de wereld van de slaap. Onderwerpen die aan bod komen zijn: neurologie, slaapproblemen en slaapstoornissen, praktische tips.

Lees meer
Gezond slapen met onregelmatige diensten

Kennis van slaap op welzijn kan helpen problemen op te lossen en/of te voorkomen. Tijdens de workshop wordt u meegenomen in de wereld van de slaap. Onderwerpen die aan bod komen zijn: neurologie, slaapproblemen en slaapstoornissen, praktische tips. Deze variant is specifiek toegepast voor medewerkers die werken in onregelmatige diensten.

Lees meer
Hoe kan je duurzaam winnen?

Dit is een praktische masterclass waarbij je de tools ontdekt die bij jou passen zodat jij beter gaat performen. Daarnaast zul je ervaren dat jij jezelf na de masterclass energieker voelt dan ooit!

Lees meer
In de overgang

Algemene uitleg over de overgang (proces, klachten, behandelopties , gezondheidsrisico’s), algemene tips en adviezen, aandacht voor de werkvloer en hoe hier door leidinggevenden rekening mee gehouden kan/moet worden.

Lees meer
Lekker bewegen break

Een ‘Lekker bewegen’ break is bedoeld om tijdens een (thuis)werkdag toch wat beweging en interactie te hebben: een korte break (30-45 minuten) welke LIVE wordt verzorgd door een trainer. Het is voor iedereen toegankelijk, er is geen ervaring voor nodig en uiteraard op vrijwillige basis.

Lees meer
Mentale veerkracht

Stress of een tegenslag kan pittig zijn. Hoe om te gaan met moeilijke situaties wordt ons vaak niet geleerd, anders dan door de praktijk. Maar je kunt hier weldegelijk bij geholpen worden.

Lees meer
Mindfulness / Yoga

Met behulp van de online Mindfulness Yoga sessie is om mensen tijdens hun werkdag een moment te bieden om fysieke spanning los te laten en tegelijkertijd de mind te trainen, voor meer rust in deze hectische wereld.

Lees meer
Omgaan met rouw en verlies

Voor rouw en verlies kies je niet, het overkomt je. En de impact kan groot zijn en heeft ook risico’s. In deze workshop gaan we in op de mogelijke problematiek, op de relatie tot werk, en om hoe om te gaan met rouwende collega’s.

Lees meer
Verzuim, preventie & vitaliteit

Wanneer je te maken krijgt met verzuim – dat kan zijn zelf of in je team – start het verzuimproces. Dit proces is complex, potentieel lang, en er zijn vaak veel verschillende mensen mee gemoeid. Dat kan overweldigend zijn en er kunnen stappen gemist worden, met risico’s als gemiste re-integratiemogelijkheden en boetes. In deze training helpen we het proces te begrijpen en positief te beïnvloeden.

Lees meer
Verzuimgesprekken voor leidinggevenden

Tijdens deze training wordt ingegaan op gespreksonderwerpen, -vaardigheden en -tactieken. Hiermee kan een onterechte verzuimmelding worden voorkomen, het re-integratieproces worden bevordert en daarmee verzuim worden beperkt.

Lees meer
Vitaliteit en werkplezier

Productiviteit en vitaliteit hoeven elkaar niet te bijten. Sterker nog…. het kan elkaar versterken! Deze workshop gaan we in op hoe je middels vitaliteit je werkplezier kunt vergroten.

Lees meer
Voeding & werk

Eten en drinken heb je nodig. Elke dag, gedurende de hele dag, dus ook tijdens je werk. Wij kunnen je helpen voeding beter te begrijpen en in te zetten voor jouw welzijn.

Lees meer