Workshop Omgaan met rouw en verlies

Uit een onderzoek dat uitgevoerd is door de vakbond CNV in 2020 blijkt dat één op de tien werkenden, die een dierbare verloren heeft, klachten krijgt van een burn-out door de combinatie rouw en werk. Dit kan leiden tot extra verzuim. Uit hetzelfde onderzoek blijkt dat bijna de helft van de mensen (44%) in de afgelopen 10 jaar een dierbare heeft verloren. Daarom is het voor u als werkgever belangrijk om rouwende medewerkers goed te ondersteunen. Maar de uitdaging is: hoe doe je dat? Weet u genoeg over rouwen om uw rouwende medewerker te kunnen ondersteunen op het werk? Heel vaak is dit niet het geval. Daarom wordt er bij BakxWagenaar de mogelijkheid geboden om deel te nemen aan een training/workshop over hoe om te gaan met rouw en verlies. 

Voor wie is dit waardevol?

De training/workshop is geschikt voor iedereen die zelf te maken heeft met rouw  en verlies, maar ook voor managers en leidinggevenden die te maken hebben met medewerkers die iemand verloren hebben. 

Professional

De training/workshop wordt gegeven door deskundigen werkzaam voor BakxWagenaar die ruime ervaring hebben in het omgaan met rouw en verlies. 

Inhoud van de training/workshop

Tijdens deze training/workshop wordt onder ander aandacht besteed aan de volgende onderwerpen:

  • Wat is rouwen en waarom rouwen wij
  • De fases van rouw en de rouwtaken
  • Fysieke en mentale problematiek bij rouwenden
  • Rouwen en werken
  • Hoe om te gaan met rouwende medewerkers

Verder is er volop gelegenheid tot het stellen van vragen en casuïstiekbespreking.  
Uiteindelijk is het doel om na deze interactieve training/workshop inzicht te hebben in wat je kunt doen om een rouwende medewerker goed te begeleiden. 

Deze workshop kan ook gegeven worden als incompany-training, zodat u samen met uw eigen medewerkers en team de training kunt volgen. De training wordt dan op uw eigen wensen en behoeften aangepast.  

Verder kunnen wij deze workshop ook aanbieden bij een re-organisatie waarbij ontslagprocedures spelen.  Als medewerkers hun baan (dreigen te) verliezen kan dit ook ervaren worden als rouw. De workshop kan hierop aangepast worden en volledig toegespitst worden op uw situatie. 

Interesse, vragen en/of opmerkingen?

Neem vrijblijvend contact met ons op.