Lekker bewegen break

Veel mensen hebben wel eens hun stappen gemeten op een dag, en kwamen tot de ontdekking dat zij gedurende een werkdag wel héél weinig beweging hadden gehad. Met deze break kun je als werkgever een positieve stimulans geven aan je werknemers.

Een ‘Lekker bewegen’ break is bedoeld om tijdens een (thuis)werkdag toch wat beweging en interactie te hebben: een korte break (30-45 minuten) welke LIVE wordt verzorgd door een trainer

Inhoud

Iedere break bestaat uit drie vaste onderdelen bestaan, namelijk:

  • Tijdens de warming up gaan de deelnemers oefeningen doen die ervoor gaan zorgen dat het lichaam van de deelnemer zich klaar gaat maken voor een sportieve activiteit. Dit zijn oefeningen die ervoor zorgen dat de spieren wat warmer worden, de hartslag verhoogt en de ademhaling versnelt. Het betreffen licht intensieve oefeningen toegankelijk voor iedereen.
  • Tijdens de kern gaan de deelnemers aan de slag met de sportieve activiteit aan de hand van het gestelde doel. Tijdens deze sportieve activiteit is het de bedoeling dat er oefeningen gedaan worden die matig tot zeer intensief zijn. Een handdoek, water en sportkleding zijn dan ook aanbevolen. De oefeningen worden zo uitgekozen dat alle oefeningen in de thuissituatie uitvoerbaar zijn.
  • Tijdens de cooling down gaan we ervoor zorgen dat de deelnemers oefeningen doen die ervoor zorgen dat het lichaam weer terug in de herstelstand gaat. Herstel na sporten is ontzettend belangrijk. Het lichaam in terug in de herstelstand krijgen is dan ook essentieel. De hartslag en de ademhaling gaan weer naar beneden. De oefeningen die hiervoor gekozen worden zijn allemaal oefeningen die niet intensief tot licht intensief zijn.

De trainer zal de oefeningen uitleggen en voordoen alvorens de deelnemers met deze oefeningen aan de slag gaan.

Doelgroep

Medewerkers die beperkt of beperkt gevarieerd bewegen gedurende hun werkdag. Het is voor iedereen toegankelijk, er is geen ervaring voor nodig en uiteraard op vrijwillige basis.

Wat zijn de voordelen?

  • Hoofd een beetje leegmaken
  • Energieniveau herstellen
  • Houding afwisselen

Bovenstaande kan bijdragen aan het voorkomen van zowel lichamelijke als fysieke klachten, alsook het (werk)plezier te vergroten.

Over de professional

De training wordt gefaciliteerd door een gediplomeerd personal trainer met additionele certificering op het gebied van kracht en fitness. 

Interesse, vragen en/of opmerkingen?

Wij helpen u graag vragen te beantwoorden en/of mogelijkheden door te spreken. Neem vrijblijvend contact met ons op of laat hieronder je bericht achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op. 

Gerelateerd aanbod

Hieronder ziet een u paar suggesties van gerelateerd aanbod. Voor ons volledige aanbod, klik hier

Workshop: Energiemanagement

Om te kunnen presteren moet je weten hoe en wanneer optimaal met je energie om te gaan. In deze training leer je je energiedrijvers en -vreters herkennen en hoe ermee om te gaan.

Read More »

Mindfulness / Yoga

Met behulp van de online Mindfulness Yoga sessie is om mensen tijdens hun werkdag een moment te bieden om fysieke spanning los te laten en tegelijkertijd de mind te trainen, voor meer rust in deze hectische wereld.

Read More »

Workshop: Gezond slapen

Kennis van slaap op welzijn kan helpen problemen op te lossen en/of te voorkomen. Tijdens de workshop wordt u meegenomen in de wereld van de slaap. Onderwerpen die aan bod komen zijn: neurologie, slaapproblemen en slaapstoornissen, praktische tips.

Read More »