Psychologische interventie en ondersteuning

Of het gaat om een maatschappelijke, economische of persoonlijke crisis: in deze periodes krijgen we te maken met nieuwe en vaak grote uitdagingen. Dit kan allerlei zorgen en uitdagingen geven. Onze professional kan helpen inzicht te krijgen in de oorzaken en helpen weer grip op de situatie te krijgen.

In toenemende mate krijgen we vragen gerelateerd aan stress, mentaal welzijn en veerkracht. Hoe om te gaan met onzekerheid? Verantwoordelijkheden van thuis en werk: hoe kunnen deze gecombineerd worden? Moeilijke periode: hoe omgaan met angst, verlies en verdriet? Er kunnen uiteraard ook andere vraagstukken zijn. Onze professional kan helpen inzicht te krijgen in de oorzaak en begeleiden naar beter en meer (be)grip.

Inhoud

Afhankelijk van de complexiteit en progressie van het individu kan de intensiteit en duur van de behandeling variëren. De inzet kan op basis van losse (e-)consults of als integraal onderdeel van de verzuimbegeleiding.

Voor wie is dit bedoeld?

Het consult is voor individuen waarbij de aandacht is voor de individuele situatie, maar ook voor leidinggevenden het managen van individuen en teams aan bod komt. 

Wat zijn de voordelen?

De interventie kan preventief worden ingezet en daarmee mogelijk verzuim voorkomen of klachten en risico’s verminderen. Hierdoor kan inzetbaarheid behouden en/of verbeterd worden. 

Over de professional

Het consult wordt uitgevoerd door een psycholoog met ervaring op het gebied van verzuim, preventie en vitaliteitsvraagstukken.

Interesse, vragen en/of opmerkingen?

Wij helpen u graag vragen te beantwoorden en/of mogelijkheden door te spreken. Neem vrijblijvend contact met ons op of laat hieronder je bericht achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op. 

Gerelateerd aanbod

Hieronder ziet een u paar suggesties van gerelateerd aanbod. 

Mediation

Raken arbeidsverhoudingen verstoord? Regelmatig kan de vastgelopen communicatie tóch worden omgezet naar een constructief gesprek. Onze professional kan u en uw medewerker ondersteunen en begeleiden.

Read More »

Workshop: Mentale veerkracht

Stress of een tegenslag kan pittig zijn. Hoe om te gaan met moeilijke situaties wordt ons vaak niet geleerd, anders dan door de praktijk. Maar je kunt hier weldegelijk bij geholpen worden.

Read More »