Leefstijl

De gezondheidszorg kan veel doen, behandelingen worden beter en er komen betere medicijnen beschikbaar. Echter, in de basis ligt de verantwoordelijkheid én de (on)gezondheid bij het individu zelf. Leefstijl is een zeer belangrijk onderdeel van iemands gezondheid en de exacte hoe en wat zijn zo eenvoudig nog niet. Het kan dan ook waardevol zijn om medewerkers te helpen inzicht te krijgen in hun leefstijlkeuzes en de impact daarvan.

Leefstijl bestaat uit heel veel onderdelen, waarvan de één bij iemand meer speelt dan bij de ander. We gaan in op de verschillende thema’s en laten zien welke werkzaamheden wij doen die hierbij kunnen helpen. 

Beweging

Beweging of juist niet-bewegen en houding. Zitten medewerkers lang achter een computer of tillen ze juist zware spullen. Houding en beweging zijn een groot thema binnen leefstijl.

Mindfulness / Yoga

Met behulp van de online Mindfulness Yoga sessie is om mensen tijdens hun werkdag een moment te bieden om fysieke spanning los te laten en tegelijkertijd de mind te trainen, voor meer rust in deze hectische wereld.

Lees verder »

Lekker bewegen break

Een ‘Lekker bewegen’ break is bedoeld om tijdens een (thuis)werkdag toch wat beweging en interactie te hebben: een korte break (30-45 minuten) welke LIVE wordt verzorgd door een trainer. Het is voor iedereen toegankelijk, er is geen ervaring voor nodig en uiteraard op vrijwillige basis.

Lees verder »

Voeding

Eten doen we allemaal. Maar bewust eten niet. En laat voeding nu net een belangrijk én complex onderdeel zijn van onze vitaliteit.

Slaap

Niemand kan zonder slaap. Als de energie op is, helpt slaap ons weer opladen. Wanneer dat niet lukt, of kwalitatief slapen een probleem is, kan dat dan ook enorme impact hebben op iemands energielevel, focus, productiviteit en inzetbaarheid. 

Workshop: Gezond slapen met onregelmatige diensten

Kennis van slaap op welzijn kan helpen problemen op te lossen en/of te voorkomen. Tijdens de workshop wordt u meegenomen in de wereld van de slaap. Onderwerpen die aan bod komen zijn: neurologie, slaapproblemen en slaapstoornissen, praktische tips. Deze variant is specifiek toegepast voor medewerkers die werken in onregelmatige diensten.

Lees verder »

Workshop: Gezond slapen

Kennis van slaap op welzijn kan helpen problemen op te lossen en/of te voorkomen. Tijdens de workshop wordt u meegenomen in de wereld van de slaap. Onderwerpen die aan bod komen zijn: neurologie, slaapproblemen en slaapstoornissen, praktische tips.

Lees verder »

Roken, alcohol, drugs & medicijnen

Bepaalde gewoonten zijn niet alleen ongezond, maar kosten meer dan ons lief is. Aan geld, tijd, fitnes, focus etc. Desondanks komt het regelmatig voor. Ieder met hun eigen motivatie variërend van verslaving tot eigenwijsheid en alles wat daar tussenin zit.

Geen idee waar te beginnen?

We beseffen dat dit een breed thema is en het soms als lastig ervaren wordt waar te beginnen. Neem vrijblijvend contact op, en we kijken en denken graag met je mee.

Wil je een stap verder en echt een strategie, beleid en/of campagne opzetten? Lees dan eens hier verder: