Ondersteuning Eigenrisicodragerschap 

Wanneer u als werkgever gekozen heeft om Eigenrisicodrager (ERD) voor de Ziektewet (ZW) te worden, dan bent u eindverantwoordelijke voor de uitvoering van de ZW Arbo rol. Dit betekent o.a. dat u zelf de ZW-uitkering aan een ex-medewerker betaalt en zelf de re-integratieverplichtingen vormgeeft. Persoonlijke advisering en ondersteuning door vaste aanspreekpunten kunnen u helpen bij een adequate uitvoering van deze rol.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Zorg dragen voor een zorgvuldige registratie van gegevens en informatie; als eigenrisicodrager is dat van groot belang. Dit is een flinke klus, waarbij u wellicht ondersteund wilt worden. Bij ons kunt u rekenen op alle ondersteuning die u nodig hebt om het ERD-schap in goede banen te leiden! U krijgt een speciaal ZW Arboteam toegewezen, bestaande uit een administratief medewerker, een casemanager en een bedrijfsarts.

Wat doen we dan precies? 

Onze Verzuimadministratie bewaakt het proces, terwijl onze casemanager samen met u de regie voert. Daarbij wordt gebruik gemaakt van ons speciale ZW Arbo handboek en ons verzuimmanagementsysteem dat volledig is aangepast naar de specifieke eisen vanuit het ERD-schap. Verder wordt er een BIG-geregistreerde bedrijfsarts ingezet voor de noodzakelijke (medische) beoordelingen en zorgen wij er (samen met u en/of onze partner SV-Pay) voor dat de uitkeringsadministratie naar behoren wordt uitgevoerd.

Meer weten?

Bij interesse, vragen en/of opmerkingen, neem gerust en vrijblijvend contact met ons op.