Coachingtraject: In de overgang

Veel werkende vrouwen, bijna twee miljoen, bevinden zich in de overgangsfase, waarvan meer dan 80% meldt overgangsklachten te ervaren. Deze klachten kunnen aanzienlijke invloed hebben op het werkvermogen. Ondanks dit feit is er nog steeds weinig bewustzijn rondom deze levensfase, en velen associëren de symptomen met een burn-out of depressie. Ongeveer een derde van de werkende vrouwen tussen 40-60 jaar meldt regelmatig verzuim in het arbeidsproces als gevolg van overgangsklachten. Gelukkig groeit het bewustzijn bij werkgevers, en wij kunnen workshops en individuele coaching aanbieden om kennis te vergroten en praktische handvatten te bieden voor een vitaal doorlopen van deze fase, die tot 15 jaar kan duren.

Inhoud

Een coachtraject ‘’vitaal door de overgang”’ bestaat uit: 

Kennismaking & intake: Na de aanmelding is er binnen twee weken contact met de medewerker. Er wordt een afspraak gemaakt voor een uitgebreide intake om de klachten in kaart te brengen. Door middel van de vragenlijst en de algemene anamnese bekijken we waar de behoefte ligt aan ondersteuning.

Programmavoorstel: Het coachtraject bestaat gemiddeld uit 4 gesprekken van 1,5 uur. Tijdens het coaching traject bestaat de mogelijkheid om ook de leidinggevende in het traject te betrekken door middel van een driegesprek. Dit kan nodig zijn om de medewerker te ondersteunen bij het toepassen van de geleerde vaardigheden op het werk. 

Afsluiting: Het coaching traject wordt afgesloten met een evaluatie waarin ook een follow-up meting gedaan wordt. Op basis van deze evaluatie volgt een schriftelijke terugkoppeling aan zowel medewerker als aan werkgever (uiteraard zonder inhoudelijk in te gaan op de situatie). 

Resultaat voor de medewerker

  • Krijgt inzicht in de klachten die bij de overgang horen
  • Weet hoe je met de klachten om kunt gaan in de privé situatie en op het werk
  • Leert de energie beter te managen
  • Krijgt tools om de klachten te verminderen en/of op te lossen 

Waar?

De gesprekken kunnen bij jou als werkgever op locatie plaatsvinden. Uit ervaring weten we dat het voor een werknemer soms prettiger is om deze gesprekken elders te voeren. Daarom kunnen de gesprekken ook plaatsvinden op een van de locaties van BakxWagenaar.

Over de professional

Het coaching traject wordt uitgevoerd door een coach die gespecialiseerd is in overgangsklachten en op de hoogte is van de laatste ontwikkelingen rondom dit specifieke vraagstuk.

Interesse, vragen en/of opmerkingen?

Wij helpen u graag vragen te beantwoorden en/of mogelijkheden door te spreken. Neem vrijblijvend contact met ons op of laat hieronder je bericht achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.