Eye Movement Desensitization and Reprocessing (EMDR)

Medewerkers die een traumatische ervaring hebben meegemaakt kunnen vastlopen in hun verwerking hiervan.  Hierdoor vermindert het functioneren van de werknemer maar dit kan ook zorgen voor langdurig verzuim. Door BakxWagenaar wordt hiervoor professionele begeleiding aangeboden in de vorm van EMDR therapie. Door snelle inzet van deze therapievorm kan langdurig verzuim voorkomen worden.

EMDR staat voor Eye Movement Desensitization and Reprocessing, het is een therapie voor mensen die last blijven houden van de gevolgen van een schokkende ervaring, zoals een ongeval, seksueel geweld, een geweldsincident of een andere traumatische ervaring. EMDR therapie is een kortdurende evidenced based behandeling die je medewerker kan helpen schokkende en/of stressvolle ervaring te verwerken en de bijbehorende emoties te verminderen. Hierdoor nemen klachten zoals prikkelbaarheid, overalertheid, nachtmerries, angst en spanning snel af.

Voor wie is EMDR?

EMDR is hoofdzakelijk bedoeld voor mensen die een traumatische ervaring hebben gehad en hierdoor moeite hebben om de draad van hun leven weer op te pakken. U kunt hierbij denken aan angst en paniekklachten, herbeleving in de nacht waardoor vermoeidheid en concentratiestoornissen overdag, stress en allerlei lichamelijke klachten.

Wat zijn de voordelen van EMDR?

Voor u als werkgever is het grote voordeel dat er geen lange wachttijd is voor uw medewerker behandeld kan worden. Doorgaans zien wij u medewerker binnen 2 werkweken. Maar ook als de werknemer binnen zijn werk een traumatische ervaring heeft opgedaan is het goed om hulp te kunnen bieden.

Over de professional

De EMDR wordt gegeven door ervaren en goed opgeleide Arbeids- en Organisatie Psychologen die naast EMDR, ook kennis hebben van andere oorzaken en gevolgen van (werk) stress.

Wat kan ik verwachten?

Na aanmelding wordt er contact opgenomen met uw medewerker door onze A&O psycholoog en wordt er een afspraak gemaakt voor een face tot face behandeling op kantoor van BakxWagenaar in Helmond of op locatie van de psycholoog. Voor de intake zal de medewerker gevraagd worden om een aantal vragenlijsten in te vullen om de draaglast te bepalen, zodat tijdens de eerste afspraak direct de behandeling kan worden opgestart. De behandeling bestaat, in het kort gezegd, aan het terugdenken aan de traumatische ervaring waarbij dan afleidende stimuli worden aangeboden waardoor de verwerking in gang gezet wordt en men loskomt van de emotionele lading die de schokkende gebeurtenis heeft. Het gemiddeld aantal behandelingen dat iemand nodig heeft is tussen drie en zes.

Interesse, vragen en/of opmerkingen?

Wij helpen u graag vragen te beantwoorden en/of mogelijkheden door te spreken. Neem vrijblijvend contact met ons op.