Mediation

Voldoening halen uit het werk binnen een prettige werkomgeving. Veel mensen zien het als een essentieel onderdeel van het leven. Voor velen biedt werk financiële zekerheid, zingeving en toekomstperspectief. Maar wat als arbeidsverhoudingen onverhoopt onder spanning komen te staan? Wat zijn dan de gevolgen voor een medewerker? En voor u als werkgever?

Arbeidsconflict. Wat nu?

Raken arbeidsverhoudingen verstoord? Dan heeft dit vaak grote consequenties voor iemands welzijn en zelfbeeld. Als de situatie lang aanhoudt, kan deze alleen maar verder verslechteren. De medewerker ziet dan vaak geen andere uitweg dan zich ziek te melden, omdat de mogelijkheid tot een gesprek een gepasseerd station lijkt. Dit hoeft echter niet zo te zijn. Regelmatig kan de vastgelopen communicatie tóch worden omgezet naar een constructief gesprek.

Ondersteuning door een mediator

Mediation heeft een informeel karakter. Onze onafhankelijke en neutrale registermediator kan u en uw medewerker bij een (dreigend) arbeidsconflict ondersteunen en begeleiden. Zij stimuleert partijen tot het vertalen van standpunten naar belangen, zoeken naar oplossingen en onderhandeling om tot een voor beide partijen bevredigend resultaat te komen. Mediation leidt over het algemeen in kortere tijd tot een (goedkopere) oplossing dan procederen bij de rechter.

Bel ons0492-218800 Contactformulier