Laden Trainingen

BW-relatiemiddag 2018

« Alle Trainingen

  • Dit event is voorbij.

14 juni 2018 @ 12:15 - 17:30

Gratis


Over de relatiemiddag

Op donderdag 14 juni 2018 organiseren wij de BW-relatiemiddag in De Cacaofabriek te Helmond. Het thema van dit jaar: “Een andere kijk op ……”. Gedurende de middag wordt u uitgedaagd om complexe situaties op het gebied van werk en gezondheid vanuit andere en/of nieuwe invalshoeken te bekijken.

Er zijn twee plenaire lezingen tijdens de middag. Daarnaast heeft u de mogelijkheid om deel te nemen aan één van de onderstaande workshops.

Onder de tabbladen ‘Programma’ en ‘Praktisch’ treft u alle praktische informatie over de relatiemiddag aan.

Lezing 1: Eugène Glimmerveen (Tjibbe Coaching)

Een andere kijk op … Werken tijdens ziekte
Eugène Glimmerveen is oprichter en ambassadeur van ‘Werken tijdens kanker’ en ook eigenaar van Tjibbe coaching. Gedreven door ervaringsdeskundigheid heeft hij in de afgelopen 6 jaar diverse projecten opgezet om de situatie voor werknemers met kanker te verbeteren, via samenwerking met werkgevers. Tijdens deze interessante en interactieve lezing biedt Eugène u een andere kijk op werk en ziek zijn, waarbij ‘inclusie’ centraal staat.

Lezing 2: Ynzo van Zanten (Tony’s Chocolonely)

Een andere kijk op … Goed werkgeverschap
Ynzo van Zanten is econoom, auteur, ondernemer en Head of People & Culture van Tony’s Chocolonely. Tony’s Chocolonely is het snelst groeiende chocolademerk van Nederland en wil de beste werkgever zijn die je je als werknemer kunt wensen. Al jaren komt Tony’s Chocolonely voor in de top van de lijsten van Beste Werkgevers verkiezingen. Ynzo was vanaf het begin betrokken bij het verhaal van de Tony’s en zal ons meenemen in een inspirerend verhaal over werkpret, ‘verdomd lekkere chocolade maken’, het naleven van kernwaarden en de ambitie om het leukste bedrijf van Nederland te worden.

Workshop 1: Jos Frederiks (VidaSense) over NLP en communicatie-principes

Een andere kijk op … Effectief communiceren
U heeft vast wel eens gehoord van NLP ofwel Neuro Linguïstisch Programmeren. Misschien heeft u hier ook het één en ander over opgezocht en gelezen én vraagt u zich af: “Wát kan ik hier nu mee? Wat houdt het nu precies in?”
Jos Frederiks van VidaSense is zelf NLP-opleider en gebruikt NLP in zijn dagelijkse praktijk. Hij legt NLP uit als “de studie van succesvol gedrag”. Dit kunt u in de breedste zin van het woord opvatten, omdat de communicatiemethodieken binnen het NLP op alle gebieden inzetbaar zijn. Bijvoorbeeld binnen uw eigen ‘ik’, in gesprek met anderen binnen uw gezin en met uw vrienden én dus ook wanneer het gaat over verzuimende werknemers door ziekte binnen uw bedrijf. Jos Frederiks zal tijdens de workshop “NLP en communicatie-principes” op interactieve wijze en met levendige praktijkvoorbeelden ingaan op de wijze waarop u bepaalde NLP-communicatiemethodieken kunt gebruiken in gesprek met werknemers. Taal is namelijk een krachtig middel en kan het brein, en daardoor gedrag, juist stimuleren of belemmeren.

Workshop 2: Marlies Kivits en Mirjam van Drimmelen (Engaging Dynamics) over Dynamisch verbinden

Een andere kijk op … Bedrijfsprocessen
Om dynamiek en groei te verwezenlijken zijn mensen essentieel. Zonder mensen geen beweging. Zonder hun kennis en vaardigheden geen ontwikkeling. Of het nu uw organisatie of afdeling betreft, overal is de verbinding tussen mensen in processen doorslaggevend om productiviteit te realiseren.
Bij verzuimmanagement zijn altijd verschillende mensen, vanuit diverse functies, betrokken. Voor een effectieve verzuimaanpak is het belangrijk dat helder is wat ieders rol is en hoe de verantwoordelijkheden zijn verdeeld. De aanpak van Engaging Dynamics® is gebaseerd op het gegeven dat iedere relatie tussen twee partijen pas productief wordt wanneer daar een derde partij op ondersteunt. Dat kan de leidinggevende, de casemanager of de HR-medewerker zijn. Anders gezegd is er altijd iemand die iets wil, iemand die er iets mee doet en iemand die daarop ondersteunt. Oftewel een Initiator, een Actor, of een Ondersteuner. Marlies en Mirjam zullen u in deze workshop verder meenemen in de wereld van Engaging Dynamics® en u kennis laten maken met nieuwe inzichten in bedrijfsprocessen.

Workshop 3: Gilbert Kin over Creatief denken

Een andere kijk op … Creativiteit
Gilbert Kin Idee-ontwikkeling helpt bij het verzinnen van creatieve ideeën, het ontwikkelen van slimme oplossingen en het vinden van passende antwoorden. In deze workshop zult u aan de hand van leuke en verrassende voorbeelden uit de praktijk aan de slag gaan met het concept ‘creatief denken’. Gangbare denkpatroon worden doorbroken en u wordt uitgedaagd om met een andere blik naar de wereld om u heen te kijken. In de workshop maakt u kennis en gaat u aan de slag met diverse creatieve denktechnieken die u helpen om out-of-the-box te denken. U zult ontdekken dat hetgeen wat u tijdens de workshop leert, goed toepasbaar is in uw dagelijkse werk.

 


Programma

12.15 – 12.30: Inloop

12.30 – 13.15: Opening door onze directeur Wouter Wagenaar in de lobby, daarna broodje

13.15 – 14.00: Lezing 1: Een andere kijk op … Werken tijdens ziekte door Eugène Glimmerveen van Tjibbe Coaching

14.00 – 14.45: Workshop (deel I)

14.45 – 15.00: Pauze met koffie + gezonde snack

15.00 – 15.45: Workshop (deel II)

15.45 – 16.00: Kleine pauze om drinken mee te nemen vanuit de lobby

16.00 – 17.00: Lezing 2: Een andere kijk op … Goed werkgeverschap door Ynzo van Zanten van Tony’s Chocolonely

17.00 – 17.30: Einde programma met aansluitend – indien gewenst – borrel/hapje

 


Kosten

Deelname aan de BW-relatiemiddag is gratis.

Keuze uit 3 workshops

Van 14.00 tot 15.45 uur staan er, net als vorig jaar, drie workshops op het programma. Deze workshops zijn praktisch en interactief.

Aanmelden

U kunt zich aanmelden voor de BW-relatiemiddag aan de rechterkant van deze pagina. Zodra u zich aanmeldt (u kunt ook gemakkelijk collega’s aanmelden), wordt u gevraagd welke van de drie workshops uw voorkeur heeft. Voor elke workshop geldt een maximaal aantal deelnemers. Natuurlijk zullen wij proberen om iedereen aan de gewenste workshop te laten deelnemen, echter kunnen wij dit niet garanderen.

Ticket(s)

Na aanmelding ontvangt u uw ticket(s) per e-mail. Deze kunt u meenemen naar de relatiemiddag.

 

Gegevens

Datum:
14 juni 2018
Tijd:
12:15 - 17:30
Kosten:
Gratis

Locatie

Cacaofabriek
Adres:
Cacaokade 1
Helmond, 5705 AZ
+ Google Maps
Telefoon:
0492-529009
Website:
www.cacaofabriek.nl

Organisator

BAKXWAGENAAR
Telefoon:
0492-218800
E-mail:
info@bakxwagenaar.nl
Website:
www.bakxwagenaar.nl
Er zijn geen tickets meer beschikbaar omdat dit event reeds is begonnen/voorbij is.