VDE Vangnetten – PMO

Jouw werkgever VDE Vangnetten hecht grote waarde aan een goede gezondheid. Om jou als medewerker hierin te ondersteunen word je in de gelegenheid gesteld om deel te nemen aan een Preventief Medisch Onderzoek (PMO). Wij (BakxWagenaar) gaan het PMO uitvoeren.

Het PMO bestaat uit vragenlijsten en een Health Check. Daarnaast krijg je toegang tot jouw eigen Duurzaam Inzetbaarheidsportaal (het DI-portaal), wat jou gaat helpen bij het werken aan jouw gezondheid en inzetbaarheid.

Op deze webpagina vind je verdere informatie over het PMO en kun je je aanmelden. Doe dit door op onderstaande stappen (= groene tekst) te klikken en de inhoud te volgen.

Let op: het is belangrijk dat je alle stappen volgt!

Het PMO zal bestaan uit een aantal vragenlijsten en een fysieke Health Check. In de Health Check zullen verschillende metingen worden verricht (o.a. biometrie, bepaling van het glucose- en cholesterolgehalte en een ogentest).

Deelname aan een PMO kan jou helpen zo gezond en goed mogelijk inzetbaar te blijven. Eventuele problemen die te maken hebben met jouw gezondheid en werk komen in een vroeg stadium aan het licht. Op basis van jouw resultaten, krijg je persoonlijk advies over jouw werk en gezondheid.

Bekijk het filmpje hieronder voor een toelichting over het PMO.

Wil je deelnemen aan het PMO? Volg dan de stappen hieronder. Heb je geen e-mailadres maar wil je wel deelnemen? Neem dan contact met ons op via 0492-218800.

Je begint met het inplannen van een afspraak voor de fysieke Health Check. De Health Check wordt uitgevoerd door een verpleegkundige en duurt ongeveer 60 minuten. De Health Check zal plaatsvinden op de locatie van BakxWagenaar in Helmond (Wethouder Ebbenlaan 166, 5702 AG Helmond).

Door onder deze alinea te klikken op ‘Plan een afspraak’, opent zich een pagina in jouw webbrowser (bijv. Google Chrome). Je kiest een dag en geeft vervolgens aan op welk tijdstip je zal deelnemen aan de Health Check. Wanneer je je hebt aangemeld, ontvang je een bevestiging in jouw mailbox. Tot 48 uur voor jouw geplande afspraak, kun je de gewenste datum of tijd nog wijzigen (mits beschikbaar).

Plan een afspraak

Heb je een afspraak ingepland voor de Health Check? Dan kun je aan de slag met de PMO-vragenlijsten. Je vult de vragenlijsten in, in een persoonlijk portaal, jouw DI-portaal. Dit portaal is van jou. Je beveiligt het portaal dan ook zelf. Door hieronder op Start de vragenlijsten te klikken, opent zich opnieuw een venster in jouw internetbrowser.

Allereerst word je gevraagd om een account voor het DI-portaal aan te maken. Om je account extra goed te beveiligen dien je een wachtwoord en telefoonnummer (bij voorkeur 06-nummer) op te geven. Onthoud jouw wachtwoord goed, zodat je later gemakkelijk opnieuw inlogt op jouw portaal.

Nadat je het aanmeldingsproces hebt doorlopen, kun je aan de slag met de vragenlijsten. Het PMO bestaat uit 3 vragenlijsten, waarvoor je in totaal 20 tot 30 minuten nodig hebt. Heb je de vragenlijsten vervolgens afgerond, dan kom je vanzelf in het persoonlijke DI-portaal. Hierin zijn jouw resultaten zichtbaar.

> Start de vragenlijsten

Mocht je het invullen van de vragenlijsten tussentijds willen pauzeren, dan kan dat. Door middel van jouw eigen gekozen wachtwoord kun je op een later tijdstip opnieuw inloggen via https://app.johan.nl/login om de vragenlijsten verder in te vullen.

Op de door jou ingeplande datum/tijd word je verwacht bij de Health Check.

Inhoud Health Check:

  • Basis biometrie: lengte, gewicht, BMI, hartslag in rust en bloeddruk 
  • Bepaling van het cholesterol- en glucosegehalte (middels een vingerprik) 
  • Ogentest: op 5 meter afstand en op beeldscherm- en leesafstand
  • Audiometrie: meting van het gehoor
  • ECG: hartfilmpje

Houd voor de Health Check tevens rekening met het volgende: 

Wat doe je wel? 

  • Je hebt de PMO-vragenlijsten volledig ingevuld vóórdat je bij de Health Check verschijnt; 
  • Je informeert de verpleegkundige over (fysieke) beperkingen, medicijn gebruik e.d. bij aanvang van de Health Check;
  • Indien je een (lees)bril of lenzen gebruikt, neem je deze mee naar de Health Check. 

Wat doe je vooral niet? 

  • Je eet geen ‘suikerbommen’ (gebak, snoepwaren, chocolade e.d.) op de dag van deelname én je bent terughoudend met het nuttigen van voedsel binnen 2 uur voor aanvang van het onderzoek.

Eén tot twee weken na jouw deelname ontvang je van ons het bericht dat jouw resultaten klaar staan. Je kunt dan opnieuw inloggen in jouw persoonlijk DI-portaal om de resultaten te bekijken. Naast jouw resultaten, tref je in het portaal diverse informatiebronnen die jou kunnen helpen om aan de slag te gaan met jouw gezondheid en duurzame inzetbaarheid. Ook ontvang je een persoonlijk advies van de verpleegkundige op basis van de Health Check.

Mocht je nog vragen hebben over het PMO, dan kun je een kijkje nemen op onze pagina met  Veel gestelde vragen. Je kunt ook altijd contact met ons opnemen via pmo@bakxwagenaar.com of 0492-218800.

Privacy
Uiteraard is jouw privacy volledig gewaarborgd. Je beveiligt jouw account met een wachtwoord en een telefoonnummer voor cijfercode. Deze code ontvang je via een SMS op je mobiele telefoon of als spraakbericht op een vast telefoonnummer. Jouw persoonlijke resultaten worden met niemand gedeeld, tenzij je hier expliciet toestemming voor geeft. Groepsrapportages worden gemaakt vanaf 30 deelnemers, zodat de resultaten niet herleidbaar zijn naar een individu.