Omgaan met Rouw en verlies

Iedereen kan te maken krijg met rouw en verlies. Uit een onderzoek dat uitgevoerd is door de vakbond CNV in 2020 blijkt dat één op de tien werkenden, die een dierbare verloren heeft, klachten krijgt van een burn-out door de combinatie rouw en werk. Uit hetzelfde onderzoek blijkt dat bijna de helft van de mensen (44%) in de afgelopen 10 jaar een dierbare heeft verloren. Daarom is het voor iedereen belangrijk om goed om te kunnen gaan met rouw en verlies. Maar de uitdaging is: hoe doe je dat? Wat is rouwen eigenlijk en hoe merk je zelf dat je nog aan het rouwen bent, of hoe weet ik dat mijn collega nog aan het rouwen is. Wat moet je zeggen, wanneer doe ik het goed? Om antwoord te krijgen op deze en nog vele andere vragen wordt er bij BakxWagenaar de mogelijkheid geboden om deel te nemen aan een training/workshop over hoe om te gaan met rouw en verlies. 

Voor wie is dit waardevol? 

De training/workshop is geschikt voor iedereen die zelf te maken heeft met rouw  en verlies, maar ook voor managers en leidinggevenden die te maken hebben met medewerkers die iemand verloren hebben. 

Professional 

De training/workshop wordt gegeven door deskundigen werkzaam voor BakxWagenaar, die ruime ervaring hebben in het omgaan met rouw en verlies. 

Inhoud van de training/workshop 

Tijdens deze training/workshop wordt onder ander aandacht besteed aan de volgende onderwerpen:

  • Wat is rouwen en waarom rouwen wij
  • De fases van rouw en de rouwtaken
  • Fysieke en mentale problematiek bij rouwenden
  • Rouwen en werken
  • Hoe om te gaan met rouwende medewerkers 

Verder is er volop gelegenheid tot het stellen van vragen en casuïstiekbespreking.  

Uiteindelijk is het doel om na deze interactieve training/workshop inzicht te hebben in wat je kunt doen om je eigen rouwproces positief te beïnvloeden, hoe om te gaan met een rouwende collega en hoe je een rouwende medewerker goed kunt begeleiden.