Workshop Gezond Slapen

Slaapproblemen komen bij 30% van de mensen voor. Het kan dus zo zijn dat ook jij worstelt met een slaapprobleem. Van een slaapprobleem spreken we als je moeite hebt met inslapen, doorslapen of te vroeg wakker worden. Hierdoor kun je onder andere klachten ontwikkelen van vermoeidheid, concentratiestoornissen en een vermindert geheugen. Vele onderzoeken leggen een verband  tussen slaaptekort en fysieke aandoeningen zoals hart- en vaatziekten, diabetes en een aantasting van het immuunsysteem. Ook psychische klachten, zoals bij voorbeeld (werk) stress, gaan gepaard met slapeloosheid. Het is dus logisch dat slaapproblemen invloed hebben op je dagelijks functioneren en dat het belangrijk is om hier iets aan te doen. De uitdaging is om te weten hoe. Daarom kun je bij Bakxwagenaar terecht bij slaapdeskundigen die een uitgebreide kennis hebben over slaapproblematiek en wat je hieraan kunt doen. Verder hebben zij ook kennis is huis van de slaapproblematiek bij onregelmatige werktijden zoals ploegendiensten.  

Individuele slaaptraining

Voor werknemers die last hebben van slapeloosheid is er een mogelijkheid om een individuele training te volgen om beter te leren slapen. Deze training begint met een uitgebreide intake die bestaat uit een gesprek, het invullen van vragenlijsten en het bijhouden van een slaapdagboek. Hierdoor ontstaat er een goed beeld van het slaappatroon, de slaapgewoontes en de mogelijke oorzaken van de slapeloosheid. Ook worden de gevolgen van de slaapproblemen in kaart gebracht. Van hieruit wordt de training op maat gemaakt. De training kan onder andere bestaan uit slaapeducatie, uitleg over gezonde slaap en slaap hygiëne, gedragsmatige aanpak, een stukje cognitieve gedragstherapie ( anders denken over slapen) en eventuele oefeningen om te ontspannen en beter in te kunnen slapen. De training bestaat uit zes individuele sessies met onze slaapdeskundige en is afgerond als de medewerker in staat is om zelfstandig de geleerde vaardigheden in de praktijk te brengen. Wel is belangrijk dat jij gemotiveerd bent om zelf iets aan je slaapprobleem te doen want er wordt een actieve inzet verwacht. 

Workshop/Presentatie Gezond Slapen

Ook is het mogelijk om de Workshop/Presentatie over Gezond Slapen te volgen. Tijdens deze workshop wordt je meegenomen in de wereld van de slaap. Onderwerpen die aan bod komen zijn:

  • De neurologie van de slaap
  • Wat zijn slaapproblemen en wat zijn slaapstoornissen
  • Welke factoren hebben invloed op de slaap
  • Wat kan de werkgever/leidinggevende doen om de slaap van werknemers te bevorderen?
  • Tips en adviezen om beter te slapen

Natuurlijk is er ook volop gelegenheid om vragen te stellen.