Verzuimbegeleiding

Verantwoordelijk voor uw medewerkers

Werkgevers hebben een belangrijke rol in het voorkomen van ziekteverzuim. U kunt zelf invloed uitoefenen om verzuim zo veel mogelijk te voorkomen. Creëer een positief werkklimaat, een veilige werkomgeving en respecteer en waardeer uw medewerkers.

Als werkgever bent u verantwoordelijk voor uw medewerkers, ook wanneer zij ziek, arbeidsongeschikt of afwezig zijn. Is er sprake van verzuim binnen uw organisatie? Wij staan voor u klaar! U kunt persoonlijke en deskundige verzuimbegeleiding met vaste aanspreekpunten van ons verwachten. Samen met u werken we aan de gezondheid van uw medewerkers en streven we naar een snelle werkhervatting.

Communicatie via korte lijnen

Een vast team van professionals wordt aan uw organisatie gekoppeld. Of u nou contact hebt met de bedrijfsarts, casemanager of verzuimadministratie; onze professionals werken altijd volgens onze kernwaarden. Betrouwbaarheid, deskundigheid en betrokkenheid staan bij ons hoog in het vaandel. Concreet betekent dit dat wij afspraken nakomen, dat onze professionals geregistreerd en ervaren zijn en dat alle communicatie via korte lijnen verloopt.

Verzuimbegeleiding in de praktijk

Dat kan grofweg op twee manieren. Ten eerste kunt u op basis van maatwerk de samenwerking met ons inrichten. Dan volgt u uw eigen verzuimbeleid en verzuimprotocol (Eigen Regie) en schakelt u ons in ter ondersteuning en advisering, waar en wanneer gewenst. Uiteraard vormt de actuele wet- en regelgeving de basis voor deze samenwerking. In een verzuimprotocol legt u de verantwoordelijkheden van u en uw medewerkers vast bij arbeidsongeschiktheid of ziekte.

U kunt ervoor kiezen om het grootste deel van de verzuimbegeleiding uit handen te geven. U wordt in dat geval maximaal ondersteund door de specialisten van BAKXWAGENAAR. Wij zorgen samen met u voor waterdichte UWV-dossiers en zijn goed én snel beschikbaar om verzuim te voorkomen en op te lossen. De keuze is aan u. Hoe dan ook, in beide gevallen staat er een team van professionals voor u klaar! Uw persoonlijke Arbo adviseur ondersteunt u tijdens het gehele proces.

Wilt u meer weten? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. Onze professionals staan voor u klaar!

Bel ons0492-218800 Contactformulier