Rijbewijskeuring

Het rijden in een auto geeft u veel vrijheid. De kans op ongelukken neemt toe naarmate uw leeftijd stijgt. Autorijden is een verantwoorde bezigheid. Een rijbewijskeuring is nodig om ervoor te zorgen dat het verantwoord blijft. Wanneer u uw rijbewijs aanvraagt of vernieuwt, bent u verplicht een Eigen verklaring in te vullen. Op deze verklaring vindt u vragen over uw gezondheid. Wanneer u geen van de vragen met ‘Ja’ beantwoordt, dan is een aanvullende rijbewijskeuring niet nodig. In sommige situaties is het keuren van een rijbewijs echter wél verplicht. In dat geval kunt u bij BAKXWAGENAAR terecht.

Wanneer keuren?

Een rijbewijskeuring is nodig wanneer u:

  • 75 jaar of ouder bent;
  • gezondheidsbeperkingen heeft;
  • ‘ja’ antwoordde op één of meerdere vragen in de Eigen verklaring;
  • een groot rijbewijs (C/D) of taxipas/Medibus hebt aangevraagd of wilt verlengen.

Wie voert de rijbewijskeuring uit?

Wanneer uw rijbewijs wordt gekeurd, dan voert de bedrijfsarts of keuringsarts deze keuring uit. Bij BAKXWAGENAAR hebben wij diverse artsen beschikbaar. Zij handelen deskundig en zijn betrouwbaar en betrokken. De keuring van uw rijbewijs duurt in de meeste gevallen maximaal een kwartiertje. Tijdens de keuring wordt er gelet op geestelijke en lichamelijke aspecten. Daarnaast wordt de ingevulde vragenlijst van de Eigen verklaring bekeken. Heeft u een ziekte of aandoening? Dan is het handig om aanvullende informatie te verstrekken aan de keuringsarts van een behandelend specialist of huisarts.

Maak een afspraak

Een afspraak maken is eenvoudig. U belt BAKXWAGENAAR op 0492-218800 en samen met u plannen wij direct een afspraak in. Wij informeren u over de keuringslocatie, de documentatie die u moet meenemen en zaken waar u verder op moet letten wanneer u op de afspraak verschijnt. Bovendien zorgen wij er altijd voor dat u zo snel mogelijk terecht kan voor uw rijbewijskeuring, dat is wel zo gemakkelijk!

Bel ons0492-218800 Contactformulier