Hierbij een aantal tips waaraan je zou kunnen denken:

Werkgever informeren over zwangerschap

Laten we beginnen met dat we hopen dat het nieuws brengen dat je zwanger bent een gelukkige aangelegenheid is en we hopen dat deze ook gelukkig ontvangen wordt. Je bepaalt zelf wanneer je op je werk vertelt dat je zwanger bent. Er geldt wel één voorwaarde: je moet dit uiterlijk 3 weken voordat je zwangerschapsverlof begint, melden. 

In het eerste trimester van de zwangerschap hebben de meeste vrouwen last van zwangerschapskwaaltjes. Deze weken zijn ook de meest spannende weken, aangezien hier de kans op een miskraam het grootst is. Wellicht wil je hierdoor nog niet het nieuws met iedereen delen. Dat is uiteraard aan jezelf hoe je erin staat. Het kan confronterend zijn als je het nieuws deelt in een vroeg stadium en dat het toch misgaat. Een ander vindt het juist wel weer fijn om er dan over te kunnen praten. Volg je eigen gevoel hierin en denk aan wat het beste bij jou past. Wanneer je in een werkomgeving werkt waarbij er risico’s zijn m.b.t. de zwangerschap, kan het wellicht verstandig zijn om je werkgever in een vroeg stadium te vertellen over je zwangerschap. Je werkgever is namelijk verplicht om dan ander werk voor je te zoeken, indien je eigen werk schadelijk is voor je zwangerschap. 

Afbeelding met persoon, overdekt, Menselijk gezicht, muur

Automatisch gegenereerde beschrijving

Vraag na of je recht hebt op aangepaste werktijden

Tijdens je zwangerschap kan je recht hebben op aangepaste werktijden. Zoals dat je bijvoorbeeld vrijstelling hebt voor overwerken en nachtdiensten, recht hebt op regelmatige werk- en rusttijden en op extra pauzes. Mocht je vragen hebben over jouw persoonlijke werksituatie, vraag dit na bij je werkgever. 

Zoek alvast uit hoeveel verlof je zou willen opnemen. 

Er zijn verschillende verlofvormen rondom ouderschap, we zullen deze verder behandelen tijdens de vragen. Als zwangere vrouw heb je uiteraard recht op zwangerschapsverlof. Je hebt recht op 16 weken zwangerschapsverlof, dit verlof gaat uiterlijk 4 weken voor de uitgerekende datum in. Indien je in verwachting bent van een tweeling, dan heb je recht op 20 weken zwangerschapsverlof en gaat dit 8 weken voor de uitgerekende datum in. Denk van te voren na hoeveel weken je na de geboorte graag zou willen hebben. 

Denk alvast na hoeveel dagen/uren je zou willen werken na je verlof

Het is misschien niet gelijk het eerste waarover je wilt nadenken wanneer je in verwachting bent, maar het is wel belangrijk dat je alvast nadenkt over hoeveel dagen/uren je zou willen werken als de baby er straks is. Overleg dit ook met je partner, wilt hij/zij wellicht ook een dag/aantal uur minder gaan werken? Bekijk hierbij ook je financiële situatie en hoe deze er dan zou uit kunnen zien. Ook is het goed om alvast na te denken over hoe je de opvang straks gaat regelen als je weer aan het werk gaat en jullie kind er is.