Duurzame Inzetbaarheidsindex (DIX)

Wat is DIX?

De Duurzame Inzetbaarheidsindex (DIX) – ontwikkeld door TNO – is een gevalideerde digitale vragenlijst. Wilt u aan de slag met duurzame inzetbaarheid, maar weet u niet waar u moet beginnen? Aangezien het een enorm breed en complex onderwerp is, kunnen wij ons dat goed voorstellen. Dus waarom vragen we het uw medewerkers niet? Door een vragenlijst uit te zetten binnen uw organisatie vragen wij uw medewerkers op een laagdrempelige manier om input. Op deze wijze krijgt de medewerker ook zelf een goed beeld van zijn of haar gezondheid en duurzame inzetbaarheid. Twee vliegen in één klap dus!

Inzicht in gezondheid

De DIX is een gevalideerd instrument om op medewerkers- en werkgeversniveau inzicht te krijgen in de gezondheid van het individu en de organisatie. Thema’s als gezondheid, persoonlijk leiderschap, vakkennis, betrokkenheid en werk-privé balans komen aan bod. De uitkomsten vormen een mooi startpunt voor de dialoog tussen werkgever en medewerkers. Zo wordt duurzame inzetbaarheid meer op de kaart gezet.

De DIX bestaat uit drie onderdelen:

  1. Persoonlijke inzetbaarheidsscan
  2. Verdiepende scan
  3. Doelen

Persoonlijke inzetbaarheidsscan

Bij een persoonlijke inzetbaarheidsscan wordt er aandacht besteed aan het functioneren van de medewerker, maar ook de toekomstverwachting, vaardigheden, loopbaankennis en de werk-privé balans komen aan bod. Na het invullen van de Duurzame Inzetbaarheidindex zijn de resultaten direct zichtbaar. In een rapport worden de resultaten weergegeven in de vorm van een scoretabel met bijbehorend persoonlijk advies.

Verdiepende scan

Aan de hand van het persoonlijke advies kan de medewerker concrete en persoonlijke doelstellingen formuleren. Dit wordt vormgegeven met behulp van vier verdiepende scans, waarbij wordt ingegaan op gezond werken, arbeidsvoorwaarden, loopbaanontwikkeling en leefstijl.

Doelen

Wanneer de verdiepende scan is uitgevoerd, kan de medewerker een persoonlijk actieplan opstellen waar hij of zij mee aan de slag kan.

 

Wilt u meer weten over de Duurzame Inzetbaarheidsindex (DIX)? Neem contact op met BAKXWAGENAAR voor meer informatie.

Bel ons0492-218800 Contactformulier
Zie ook: