Coronavirus

FAQ: Alles wat u graag wilt weten

Veel gestelde vragen en antwoorden (RIVM)

Op de website van het RIVM

Informatie én de actuele stand van zaken

Op de website van de Rijksoverheid

Waar vind ik betrouwbare informatie over het testen door de GGD?

U vindt veel informatie over het testen op de website van de GGD-GHOR: https://ggdghor.nl/thema/testen-covid-19/

Is ‘genoodzaakt thuiswerken’ of ‘social distancing’ als gevolg van het Corona-virus een deugdelijke grond voor stagnatie van de re-integratie?

Van de werkgever mag worden verwacht dat administratieve handelingen gewoon worden uitgevoerd (zoals dat ook bij bedrijfssluitingen wegens vakantie het geval is). Contacten en onderzoeken (door bijvoorbeeld werkgever of arbeidsdeskundige) kunnen telefonisch worden ingezet/uitgevoerd en, zo nodig, in een later stadium worden aan-/ingevuld door daadwerkelijke fysieke acties

Thuiswerken: hoe zit het met de re-integratie van (al eerder) zieke werknemers?

“Ook voordat het coronavirus uitbrak, hadden werkgevers al te maken met zieke werknemers. Werknemers die volledig thuis waren of werknemers die middenin een re-integratietraject zaten. Thuiswerken is nog altijd het devies van de overheid. Maar hoe re-integreert een zieke werknemer dan? En hoe zit dat met bezoekjes aan de bedrijfsarts?” Voor antwoorden klik HIER (bron: coronakrant.nl)

Testen medewerkers op COVID-19 (Corona)

Verschillende groepen medewerkers komen op dit moment in aanmerking voor een test op COVID-19. In het huidige testbeleid wordt expliciet rekening gehouden met de gezondheid van de medewerker(s) zelf, de zorgen die zij ervaren en het risico op besmetting naar/van anderen. In aanmerking komen n

Medewerkers in de zorg (binnen het ziekenhuis)

Medewerkers in de zorg (buiten het ziekenhuis)

Onderwijspersoneel

Medewerkers in de kinderopvang

•Overig (bij beschikbaarheid GGD): cruciale sectoren (politie, brandweer, uitvaartbranche, kinderopvang)

Je komt in aanmerking voor een test, indien je voldoet aan de criteria zoals opgesteld door het RIVM.

Het nieuwe Coronavirus (COVID-19) houdt ons allemaal bezig. Om werkgevers én werknemers zo optimaal mogelijk te adviseren bieden wij iedere werkgever of werknemer in Nederland de mogelijkheid om middels een E-consult contact met ons op te nemen.

Ook uw medewerkers moeten, indien mogelijk, vanuit huis werken. Om uw medewerkers in staat te stellen zo optimaal thuis te werken bieden wij een preventief E-thuiswerkplekonderzoek aan. Klik op onderstaande button voor meer informatie.

Positie van de bedrijfsarts c.q. Arbodienst

De bedrijfsarts speelt geen rol bij de diagnosestelling van het coronavirus. Dit is de rol van de huisarts, in samenspraak met de GGD. De eerste stap is telefonisch contact opnemen met de huisarts. De bedrijfsarts heeft vooral een adviserende rol. Hij of zij kan adviseren over (bedrijfsspecifieke) preventieve maatregelen om besmetting te voorkomen en passende maatregelen mocht een van de werknemers besmet geraken. Een en ander vanzelfsprekend in afstemming met de landelijke richtlijnen hieromtrent vanuit de overheid.

Hieronder treft u het overzicht van publicaties/nieuwsberichten

Bel ons0492-218800 Contactformulier