Laden Trainingen

Cursus Preventiemedewerker

« Alle Trainingen

  • Dit event is voorbij.

10 april 2018 @ 09:00 - 17:00

€450

 

Inhoud cursus

Iedere organisatie is bij wet verplicht om minimaal één preventiemedewerker aan te stellen. Heeft uw organisatie 25 of minder medewerkers? Dan mag de directeur zelf de preventiemedewerker zijn. De preventiemedewerker is o.a. betrokken bij het opstellen en uitvoeren van de Risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E), het adviseren van en samenwerken met directie, personeelsvertegenwoordiging of OR voor goede arbeidsomstandigheden en het uitdragen/uitvoeren van verbetermaatregelen.

Per 1 juli 2017 is – als gevolg van de vernieuwde Arbowet – de rol van de preventiemedewerker veranderd. Daarom organiseert BAKXWAGENAAR (BW) op dinsdag 10 april 2018 de Cursus Preventiemedewerker; deze cursus heeft als doel kennis en inzicht te verstrekken in de taken, verantwoordelijkheden en bevoegdheden van de preventiemedewerker anno 2018.

Voor wie?

De cursus is bedoeld voor preventiemedewerkers, zowel beginnend als ervaren. Voor beginnende preventiemedewerkers geldt dat ze na het volgen van de cursus een goede basis hebben om de rol als preventiemedewerker te kunnen vervullen. Ervaren preventiemedewerkers krijgen een volledige update van de veranderde zaken als gevolg van de nieuwe Arbowet.

Door wie?

De cursus wordt verzorgd door Arbo deskundige dhr. Alfred Kluin. Als adviseur arbeid, gezondheid en ergonomie is hij een deskundig docent met ruime ervaring binnen het vakgebied.

 

 

Programma

De cursus wordt gegeven voor maximaal 12 cursisten en duurt 1 dag (= 9:00 tot 17:00 uur). De volgende onderwerpen worden behandeld:

  • Arbowetgeving en de veranderingen in de Arbowet 2017
  • Rol van de Preventiemedewerker binnen de organisatie
  • Organiseren van preventietaken
  • Werkgevers- en werknemersverplichtingen
  • Aansprakelijkheid
  • Partijen in ‘Arboland’
  • De preventiemedewerker als adviseur
  • Arbozorgsysteem: de 5 W’s
  • “Waar haal ik mijn informatie?”

 

 

Datum en locatie

De cursus vindt plaats op dinsdag 10 april 2018 in de Cacaofabriek in Helmond, in de ruimte Zaal 8.

Kosten

Het reguliere tarief voor de cursus bedraagt €450,- (excl. Btw) per deelnemer, inclusief cursusnaslagwerk, catering en certificaat van deelname.
Is uw organisatie klant bij BAKXWAGENAAR? Dan ontvangt u 10% korting op het reguliere tarief. Hiermee bedraagt het tarief € 405,- (excl. Btw). U kunt hiervoor de kortingscode gebruiken die u van ons heeft ontvangen. Heeft u geen code ontvangen? Neem dan contact met ons op.

 

Gegevens

Datum:
10 april 2018
Tijd:
09:00 - 17:00
Kosten:
€450

Locatie

Cacaofabriek
Adres:
Cacaokade 1
Helmond, 5705 AZ
+ Google Maps
Telefoon:
0492-529009
Website:
www.cacaofabriek.nl

Organisator

BAKXWAGENAAR
Telefoon:
0492-218800
E-mail:
info@bakxwagenaar.nl
Website:
www.bakxwagenaar.nl

Aanmelden