Nieuws

17-07-2018

Vacature (Arbo)verpleegkundige

Ben jij een enthousiaste en vakkundige (arbo)verpleegkundige die bezig wil zijn met preventie en graag het gesprek aangaat met medewerkers? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Bekijk de vacature HIER.

 

18-06-2018

BW-relatiemiddag 2018

Met een goed gevoel kijken wij terug op onze BW-relatiemiddag 2018. Samen met onze relaties hebben we er weer een inspirerende bijeenkomst van gemaakt!

Het thema van de middag was ‘Een andere kijk op …’ en dat hebben we geweten. Zo kwam Ynzo van Zanten (Chief Evangelist bij Tony’s Chocolonely) langs om te vertellen over Tony’s vernieuwende wijze van ondernemen en hun kijk op het managen van personeel. Daarnaast sprak Eugène Glimmerveen (Tjibbe Coaching) over zijn ervaringen en frisse blik op werken tijdens ziekte.

Ook de workshops waren zeer geslaagd:

  • Jos Frederiks (VidaSense) met een andere kijk op communicatie
  • Marlies Kivits & Mirjam v. Drimmelen (Engaging Dynamics) met een andere kijk op bedrijfsprocessen
  • Gilbert Kin (Concept-ontwikkeling) met een andere kijk op creativiteit

 

Bedankt!

Wij willen onze relaties en de sprekers heel hartelijk bedanken voor de aanwezigheid op onze relatiemiddag. Graag tot de volgende!

 

 

 

11-06-2018

Vacature: Stagiair(e) HR & Business development

Ben jij op zoek naar een leuke stage voor de 2e helft van 2018, waarbij er veel ruimte is voor eigen invulling en initiatief?

Als stagiair(e) HR & Business development ga je ons helpen bij het (nog beter) in kaart brengen van de wensen en behoeften van onze klanten op het gebied van Verzuim, Gezondheid en Veiligheid. Je houdt je daarbij bezig met vragen als: Wat verwacht men van een arbodienst? Wat zijn de huidige ontwikkelingen en trends in de markt? En hoe kan BAKXWAGENAAR hierop inspelen en haar dienstverlening optimaliseren?

Bekijk de vacature HIER.

 

07-03-2018

‘Vertrouwenspersoon soms teruggefloten door werkgever’

Dat kopte NU.nl op dinsdag 6 maart jl. Een aantal vertrouwenspersonen geeft namelijk aan dat ze wel eens teruggefloten zijn door de werkgever na begeleiding van een slachtoffer van seksuele intimidatie. Dit blijkt uit een enquête van de Landelijke Vereniging van Vertrouwenspersonen (LVV) en onderzoeksprogramma De Monitor. Lees meer

05-02-2018

Vacature: bedrijfsarts gezocht!

Ben je zelfstandig of wil je in loondienst werken in de regio van Helmond/Eindhoven (straal van max. 1 uur rijden), waarbij je zelf het aantal uren bepaalt? Dan ben je bij BAKXWAGENAAR aan het juiste adres! Lees meer

10-01-2018

Komt u naar onze open dag?

Wij zijn verhuisd! Sinds 18 december 2017 werken wij vanuit ons nieuwe hoofdkantoor in Helmond en het bevalt ons uitstekend. Wilt u een kijkje komen nemen?

Dat kan! Op donderdag 25 januari 2018 organiseren wij een open dag.
Lees meer

04-12-2017

Aandacht voor pesten op het werk

“Een grapje op zijn tijd moet kunnen en verlevendigt zelfs de werksfeer. Maar wanneer iemand structureel voor gek wordt gezet, is het niet grappig meer. Plagen wordt dan pesten en dat kan leiden tot ernstige gezondheidsklachten bij het slachtoffer. Pesten op het werk is een serieus probleem. Het komt vaker voor dan mensen denken.”

Dat meldt Arboportaal op hun website. Op de website vindt u meer informatie over pesten op het werk en diverse tips en tools om het probleem aan te pakken.

 

23-11-2017

De BW-relatiemiddag 2017 was een groot succes!

Vol trots kijken wij terug op een zeer geslaagde BW-relatiemiddag. Deze vond plaats op donderdag 16 november jl. in De Cacaofabriek Helmond met als thema “Gezondheid in relatie tot werk”.

Naast inspirerende talks van Edith Bosch en Leon Schaepkens waren er drie interactieve workshops, verzorgd door:

 

Ook was Embedded Fitness erbij; zij hebben met hun interactieve fitnessapparatuur voor vertier gezorgd tijdens de pauzes.

Uit de vele positieve reacties van de aanwezigen is gebleken dat onze relaties de middag als leuk en inspirerend hebben ervaren. Dat horen wij natuurlijk graag! Het geeft ons extra energie om ook voor de relatiemiddag van 2018 een mooi programma samen te stellen en op deze manier te blijven werken aan duurzame samenwerkingen met onze relatie. Houd ook de BW Academy in de gaten: binnenkort presenteren wij een aantal interessante trainingen en cursussen, die voor 2018 op het programma staan.

 

Bedankt!

Graag willen wij onze relaties heel hartelijk bedanken voor hun aanwezigheid en actieve deelname.

Edith, Leon, Marlies, Ewout en Embedded Fitness: ook jullie danken wij hartelijk!

 

 

 

09-11-2017

De preventiemedewerker en de bedrijfsarts/arbodienst

De nieuwe Arbowet is op 01-07-2017 in werking getreden. Eén van de taken van de preventiemedewerker is dat de preventiemedewerker en de bedrijfsarts/arbodienst overleggen. Dit overleg is geregeld in het basiscontract wat de werkgever met de bedrijfsarts/arbodienst heeft afgesloten. Wat is een zinvolle invulling van zo’n overleg en hoe vaak gaat de preventiemedewerker in gesprek met de bedrijfsarts/arbodienst?

De invulling
Wat een zinvolle invulling van het gesprek is, verschilt per bedrijf. Is het een groot of klein bedrijf? Wordt er veel fysiek zwaar werk gedaan? Dergelijke factoren zijn mede bepalend voor de invulling van het gesprek met de bedrijfsarts/arbodienst. Alvorens het gesprek aan te gaan, is het van belang dat de preventiemedewerker op de hoogte is van de doelstelling van het bedrijf ten aanzien van verzuim. Dit kan bijvoorbeeld zijn: over een jaar zoveel procent minder verzuim. Of de preventieve maatregelen die de werkgever wil doorvoeren. Maar ook: hoe zit het bedrijf in elkaar, is er sprake van werkdruk, zijn er veel oudere werknemers en andere zaken die in het bedrijf opvallen.

Ook de bedrijfsarts/arbodienst wil graag informatie over het bedrijf. Hoe is de cultuur binnen het bedrijf? Wat is de leeftijdsopbouw van de medewerkers? Spelen er specifieke zaken binnen het bedrijf? Dit helpt de bedrijfsarts/arbodienst om bij verzuim en/of preventie goede adviezen te geven.

Voor de preventiemedewerker is het van belang om tijdens het gesprek met de bedrijfsarts/arbodienst concrete vragen te stellen. Bijvoorbeeld: wij hebben veel oudere werknemers, wat kan er gedaan worden om deze gezond en gemotiveerd aan het werk te houden? Zo kunt u, als preventiemedewerker, in overleg met de bedrijfsarts een advies geven aan uw organisatie uitbrengen wat er gedaan kan worden en welke preventieve maatregelen nuttig zouden kunnen zijn voor het bedrijf om het verzuim zo laag mogelijk te houden en de medewerkers gezond en duurzaam inzetbaar te laten zijn.

Frequentie van overlegsituaties
Vaak is 1 à 2x per jaar voldoende, maar ook hierbij spelen de bedrijfsspecifieke factoren een rol. Soms is het nodig om vaker te overleggen, bijvoorbeeld als er specifieke zaken aan de orde zijn.

Meer informatie over de samenwerking tussen de bedrijfsarts/arbodienst en de preventiemedewerker vindt u op:

 

20-09-2017

Track onbereikbaar op vrijdag 29 september a.s. vanaf 16:30 uur

Vanwege een update is Track op vrijdag 29 september a.s. vanaf 16:30 uur onbereikbaar. Zaterdagochtend (30-9) omstreeks 8:00 uur is Track weer bereikbaar en volledig te gebruiken. Los van een groot aantal technische updates/verbeteringen die beperkt zichtbaar zijn, is er een ook grote zichtbare verandering namelijk de veranderde interface (met o.a. functionaliteiten als filteren). Zie dit document 170920 Track5 of dit filmpje: https://www.youtube.com/watch?v=kCK-BLIGfK0 voor meer informatie.

Bij vragen of problemen zijn wij uiteraard bereikbaar.

 

Nieuws

Vacature (Arbo)verpleegkundige

Ben jij een enthousiaste en vakkundige (arbo)verpleegkundige die bezig wil zijn met preventie en graag het gesprek aangaat met medewerkers? Dan zijn wij op zoek naar jou! Bekijk de vacature HIER.  


BW-relatiemiddag 2018

Met een goed gevoel kijken wij terug op onze BW-relatiemiddag 2018. Samen met onze relaties hebben we er weer een inspirerende bijeenkomst van gemaakt! Het thema van de middag was ‘Een andere kijk op …’ en dat hebben we geweten. Zo kwam Ynzo van Zanten (Chief Evangelist bij Tony’s Chocolonely) langs om te vertellen over […]


BAKXWAGENAAR

Zandstraat 96

5705 AZ Helmond

Tel: 0492 330424

E-mail: info@bakxwagenaar.nl

Verzuimadministratie:

Tel: 0492 552659

E-mail: verzuim@bakxwagenaar.nl

BAKXWAGENAAR    Zandstraat 96    5705 AZ Helmond     Tel: 0492 330424    E-mail: info@bakxwagenaar.nl  |  Verzuimadministratie:    Tel: 0492 552659    E-mail: verzuim@bakxwagenaar.nl
BAKXWAGENAAR